Budzimy się...
Lato w pełni...
Nie zapominajmy o naszych tradycjach!
Kuchnia regionalna to jest nawiększy skarb, który posiadamy, lecz nie zawsze jest odkryty.
Przedstawiam wam przepyszny krem jabłkowy z miętą. Jest idealny na gorące dni. Świeżość mięty to jest klucz by wyszła nam wspaniała :)
Zapraszam do wypróbowania :)
Krem jabłkowo - miętowy
Przygotujmy sobie:
W garnku z wodą oraz suszona miętą gotujemy obrane jabłka do miękkości.
Polecam i pozdrawiam serdecznie bartek :)
Nie zapominajmy o naszych tradycjach!
Kuchnia regionalna to jest nawiększy skarb, który posiadamy, lecz nie zawsze jest odkryty.
Przedstawiam wam przepyszny krem jabłkowy z miętą. Jest idealny na gorące dni. Świeżość mięty to jest klucz by wyszła nam wspaniała :)
Zapraszam do wypróbowania :)
Krem jabłkowo - miętowy
Przygotujmy sobie:
5 szt. jabłek
liście suszonej mięty
liście świeżej mięty
cukier
odrobina śmietany słodkiej
1 jajko
mąka
woda
W garnku z wodą oraz suszona miętą gotujemy obrane jabłka do miękkości.
Następnie blendujemy całość i robimy zacierkę.
Do osobnej miseczki wsypujemy mąkę oraz wbijamy jajko...mieszamy do tej pory aż powstaną nam małe kawałeczki ciasta...nie powinny się kleić do siebie !!!
Nastepnie go gotujących się zblendowanych jabłek z wodą wsypujemy zacierkę i mieszamy by się nie posklejały.Zagotowujemy.
Słodzimy według swojego smaku. Nastepnie wsypujemy posiekaną świeżą mięte i zaprawiamy śmietanką.
Polecam i pozdrawiam serdecznie bartek :)
Z miętą? No to chyba uwielbiam to! :D
OdpowiedzUsuńHaha nowość...ale naprawdę jest dobra :) Polecam :)
OdpowiedzUsuń