Jeszcze nie wszystko stracone...
Dzisiaj już chyba ostatni wpis o konkursie Fun Klasa...rano patrząc na ilość naszych głosów troszkę załamaliśmy się, ponieważ spadliśmy na 7 miejsce, ale my jako klasa 2D damy radę ze wszystkim i pokażemy jeszcze że potrafimy wygrać.
Dziękujemy za każdy głos oddany na nas.
Głosowanie trwa do jutra do 15. Nie jest pewne czy przejdziemy dalej, dlatego każdy głos sie liczy! Prosimy o Wasze głosy. :)) Dziękujemy!!
Aby oddać na nas głos wystarczy:
1. Wejść na stronę: http://funklasa.pl/
2. Kliknąć: "logowanie z Facebook"
3. Przejść do: Rankingi i kliknąć "najlepsze"
4. Wybrać zespół HENIO TEAM
Dzisiaj pyszna przekąska...grissini...
Jest różnorodna jak pizza i focaccia. Jedno ciasto a możemy stworzyć cuda. Ja zrobiłem niespotykanie bo z aioli, oraz podstawowe: z solą morską i rozmarynem, a także z papryką słodką. Zapraszam do spróbowania :)
Przekąska grissini
Tak więc zaczynamy :)
Potrzebne nam będą:
1 i 1/2 szkalnki mąki pszennej razowej
1 szklanka mąki pszennej
1/4 kostki drożdży
3/4 szkalnki ciepłej wody
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
1 łyżka oliwy z oliwek
Drożdże rozrabiamy z woda i cukrem, aby zaczęły pracować, na 15 minut odstawiając.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, oliwę i rozczyn wcześniej zrobiony.
Dokładnie wyrabiamy ciasto i dzielimy go na 3 lub 2 "bułeczki". Smarujemy je lekko byłeczki olejem, aby nam nie wyschły, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
Po czasie wałkujemy gotowe "bułeczki" na bardzo cienkie "płaty" z których kroimy podłużne paluchy. Następnie posypujemy ulubionymi składnikami i pieczemy w mocno rozgrzanym piecu na złoty kolor...Jest to dosłownie 5 minut !!! Uważajcie :)
Jak pisałem wcześniej moje grissini były m.in. z aioli. Jest to tradycyjny hiszpański sos zrobiony głównie z czosnku oraz oliwy z oliwek i grubej soli morkiej. Ma postać majonezu, a jego smak naprawdę czaruje.
Polecam i pozdrawiam bartek.
Dziękujemy za każdy głos oddany na nas.
Głosowanie trwa do jutra do 15. Nie jest pewne czy przejdziemy dalej, dlatego każdy głos sie liczy! Prosimy o Wasze głosy. :)) Dziękujemy!!
Aby oddać na nas głos wystarczy:
1. Wejść na stronę: http://funklasa.pl/
2. Kliknąć: "logowanie z Facebook"
3. Przejść do: Rankingi i kliknąć "najlepsze"
4. Wybrać zespół HENIO TEAM
Dzisiaj pyszna przekąska...grissini...
Jest różnorodna jak pizza i focaccia. Jedno ciasto a możemy stworzyć cuda. Ja zrobiłem niespotykanie bo z aioli, oraz podstawowe: z solą morską i rozmarynem, a także z papryką słodką. Zapraszam do spróbowania :)
Przekąska grissini
Tak więc zaczynamy :)
Potrzebne nam będą:
1 i 1/2 szkalnki mąki pszennej razowej
1 szklanka mąki pszennej
1/4 kostki drożdży
3/4 szkalnki ciepłej wody
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
1 łyżka oliwy z oliwek
Drożdże rozrabiamy z woda i cukrem, aby zaczęły pracować, na 15 minut odstawiając.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, oliwę i rozczyn wcześniej zrobiony.
Dokładnie wyrabiamy ciasto i dzielimy go na 3 lub 2 "bułeczki". Smarujemy je lekko byłeczki olejem, aby nam nie wyschły, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
Po czasie wałkujemy gotowe "bułeczki" na bardzo cienkie "płaty" z których kroimy podłużne paluchy. Następnie posypujemy ulubionymi składnikami i pieczemy w mocno rozgrzanym piecu na złoty kolor...Jest to dosłownie 5 minut !!! Uważajcie :)
Jak pisałem wcześniej moje grissini były m.in. z aioli. Jest to tradycyjny hiszpański sos zrobiony głównie z czosnku oraz oliwy z oliwek i grubej soli morkiej. Ma postać majonezu, a jego smak naprawdę czaruje.
Polecam i pozdrawiam bartek.
Komentarze
Prześlij komentarz