Pomoc dobrych ludzi...

W imieniu mojej klasy bardzo Wszystkim dziękuje za oddane głosy na HENIO Team. Dzięki Wam jesteśmy na 2 miescu w PÓŁFINALE. Następny etap rozpoczyna się w piątek. Liczymy że nadal będziecie nas wspierać :)

Pokazaliście nam że naprawdę możemy na was liczyć...
Dziękujemy jeszcze raz :)


Dzisiaj miałem ochotę na...ryż...
Chciałem z niego zrobić coś nietypowego, a zarazem prostego i pysznego.
Zero planów, koncepcji. Wyszło w efekcie końcowym niespodziewane piękno...zarówno zewnętrze jak i wewnętrze, które sami musicie spróbować.


Ryżowe muffiny z sosem żurawinowym

1,5 szklanki ryżu
2 szkalnki mleka
1 łyżeczka cynamonu
cukier do smaku
garść suszonej żurawiny
żelatyna
woda

Ryż opłukać w kilku wodach, a następnie wspypać go do gotującego się mleka...gotować ok 15 min często mieszając. Następnie dodajemy cynamon oraz słodzimy do smaku. Później, gdy ryż zmięknie i będzie gęsty, przelewamy go foremek na muffiny. Wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut w temperaturze 180 st.
W osobnym garnku gotujemy zurawinę we wodzie, a gdy nabierze koloru zagęszczamy sos żelatyną i słodzimy.
Gotowe muffiny układamy na talerzu i polewamy gotową polewą.

Bon appetit!

Pozdrawiam bartek.




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty