Włochy w moim domu !
Po szkole jak zawsze głowa pełna pomysłów...
Wpadłem na pomysł zrobienia tradycji a zarazem prostoty Włoch...Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino.
Zdobyłem cenne, teoretyczne rady od Agnieszki Sulikowskiej i w mgnieniu oka pojawiłem się w kuchni.
Co z tego wyszło przekonacie się za momencik.
Bardzo wszystkim dziekuję za to, że oglądacie bloga. Mam nadzieję, że to co przeczytaliście w dzisiejszym numerze Super Nowości bardziej przybliży was do mojej pasji. Zaglądajcie również na stronę bloga na Facebooku, tam dowiecie się o nowych postach.
Zapraszam częsciej i nie bójcie się łączyć smaków bo naprawdę czasem wychodzą efekty niebiańskie :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ! :)
Szafranowy raj - Bartłomiej Boratyn
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
Składniki:
makaron spaghetti
4 ząbki czosnku
1 chili ( zarówno pestki jak i skórka)
oliwa z oliwek
sól
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente ( tzn. odliczamy 10% od normalnego czasu gotowania).
Następnie przygotowaną oliwę dzielimy na dwie części i na jednej smażymy pokrojony czosnek oraz chili. Podsmażamy do momentu lekkiego zrumienienia się czosnku. Następnie dodajemy ugotowany makaron i dolewamy drugą częścią oliwy. Doprawiamy solą do smaku. Mieszamy :)
Smak prawdziwych Włoch czujemy w domu :)
Smacznego życzę i pozdrawiam serdecznie. bartek.
Wpadłem na pomysł zrobienia tradycji a zarazem prostoty Włoch...Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino.
Zdobyłem cenne, teoretyczne rady od Agnieszki Sulikowskiej i w mgnieniu oka pojawiłem się w kuchni.
Co z tego wyszło przekonacie się za momencik.
Bardzo wszystkim dziekuję za to, że oglądacie bloga. Mam nadzieję, że to co przeczytaliście w dzisiejszym numerze Super Nowości bardziej przybliży was do mojej pasji. Zaglądajcie również na stronę bloga na Facebooku, tam dowiecie się o nowych postach.
Zapraszam częsciej i nie bójcie się łączyć smaków bo naprawdę czasem wychodzą efekty niebiańskie :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ! :)
Szafranowy raj - Bartłomiej Boratyn
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
Składniki:
makaron spaghetti
4 ząbki czosnku
1 chili ( zarówno pestki jak i skórka)
oliwa z oliwek
sól
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente ( tzn. odliczamy 10% od normalnego czasu gotowania).
Następnie przygotowaną oliwę dzielimy na dwie części i na jednej smażymy pokrojony czosnek oraz chili. Podsmażamy do momentu lekkiego zrumienienia się czosnku. Następnie dodajemy ugotowany makaron i dolewamy drugą częścią oliwy. Doprawiamy solą do smaku. Mieszamy :)
Smak prawdziwych Włoch czujemy w domu :)
Smacznego życzę i pozdrawiam serdecznie. bartek.
Komentarze
Prześlij komentarz