Czas na odmianę...

Na naszych stołach świątecznych pojawiają się różności...ile domów, tyle tradycji...

Na pewno nie możemy zapomnieć na uroczystym śniadaniu o szynkach, kiełbasach oraz...chrzanie...
Ubóstwiam go pod każdą postacią, choć najbardziej lubię świeżo tarty...w tym roku użyłem go w ogromnej ilości a do czego...zaraz się przekonacie :)

Postanowiłem zrobić coś mojego...jak zawsze...coś wymyśleć.
Wielkanoc to święta, gdzie główną rolę grają...jajka. Spotykamy się z różnymi sposobami :)
Takie jak moje nie ma nigdzie...smak niepowtarzalny, musicie po prostu zakosztować :)


Jajka truflowo - migdałowe

10 jajek ugotowanych na twardo
garść płatków migdałowych
1 duża łyżeczka pasty truflowej
pietruszka
śmietana, majonez
sól, pieprz, szafran indyjski

Jajka kroimy na połowę i wyciągamy żółtka. Rozdrabniamy je widelcem. Dodajemy do nich pastę truflową, migdały, szafran, śmietanę, sól oraz pieprz. Mieszamy "farsz" i nadziewamy nim drugą część jajek. Zalewamy wszystko sosem zrobionym ze śmietany, majonezu, pasty truflowej oraz pieprzu i soli.
Na wierzch posypujemy świeżo tartym chrzanem.

Smacznego ;)
Pogodnych świąt wam życzę :) 
bartek.




Komentarze

  1. Faktycznie - oryginalny przepis. Zaciekawiłeś mnie :) Chrzan też bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty