Pora na pora :)

Wiosna to czas ogromnej radości, wszystko budzi się do życia, rośnie i daje owoce. To piękny czas. 

Tak samo jest i w życiu...jest czas wzotów i upadków...
Jak to jest stracić najbliższą osobę, która jest praktycznie naszą częścią ?? Jest to trudne pytanie, ale niestety musimy sie z nim zmagać. Aby wszystko naprawić potrzebne jest prwadziwe uczucie...
WSZYSTKO DA SIĘ ZROBIĆ TYLKO TRZEBA TEGO CHCIEĆ !!!

Błąd życia...

Ostatni parasol juz odpływa
gorzkimi łzami traci wszystko
strach się podnieść, bo starch konsekwencji
gorzkimi łzami zamiata podłogę

Ciało cudownie przybrane rumieńcem
lekkość modernizmu przebacza czułość
to ten erotyzm z nim połączony,
brak szczęścia w miłości...totalne zero!...

Pani Galewska - He Wrote Me One Day

Przepis którey zaraz zobaczycie dostałem od mojej uroczej koleżanki. Ten przepyszny krem było podawany właśnie u niej na przyjęciu urodzinowym. Założe się, że jeśli zrobicie go w domu sami to zagości u was na stałe.


Krem porowy z dodatkiem trawy cytrynowej...

Potrzebne nam będą:
2-3 duże pory
2 ziołowe serki topione Hochland
1l bulionu drobiowego
sól, pieprz, trawa cytrynowa
mięso mielone
olej do smażenia

Pory kroimy w cienkie plasterki i na małym ogniu z dodatkiem wody podsmażamy do miękkości.
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy w niej mięso.
Do gotowego bulionu dodajemy podsmażone, miękkie pory i gotuejmy ok 10 min.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w małe kawałeczki serki topione oraz mały pęczek trawy cytrynowej.
Mieszamy aby serki się rozpuściły. Następnie zupę blendujemy do jednolitej konsystencji kremu.
Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem oraz solą.
Z mięsa z dodatkiem jajka oraz przypraw formujemy malutkie kuleczki i smażmy je na oleju.
Po usmażeniu podajemy je wraz z kremem na talerzu.

Smacznego :)))
Polecam i pozdrawiam, bartek.



Komentarze

Popularne posty