Ciasteczka budyniowe ??? Obłędne w smaku...
Co to jest budyń ? To dla nas nic nowego...połączenie mąki ziemniaczanej z odpowiednimi aromatami i oczywiście najważniejszym składnikiem - mlekiem.
A jakby zamieszać w kuchni i użyć budyniu do ciasteczek ? Dlaczego nie ?
To co powstało powala z nóg. Niepozorny wygląd, a eksplozja smaku.
Nie możecie mi w to uwierzyć bo nie da się dopóki sami nie skosztujecie. Przepis jest bardzo prosto, a wykonanie jeszcze prostsze.
Ciasteczka budyniowe...
Składaniki:
4 szkalnki mąki
1 szklanka cukru pudru
3 jajka
3 budynie waniliowe
1 margaryna lub masło (ja dałem połowę margaryny oraz połowę masła)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 olejek waniliowy
Z podnaych składników zagniatamy ciasto, nastepnie rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 160st.
Smacznego, polecam i pozdrawiam, bartek.
A jakby zamieszać w kuchni i użyć budyniu do ciasteczek ? Dlaczego nie ?
To co powstało powala z nóg. Niepozorny wygląd, a eksplozja smaku.
Nie możecie mi w to uwierzyć bo nie da się dopóki sami nie skosztujecie. Przepis jest bardzo prosto, a wykonanie jeszcze prostsze.
Ciasteczka budyniowe...
Składaniki:
4 szkalnki mąki
1 szklanka cukru pudru
3 jajka
3 budynie waniliowe
1 margaryna lub masło (ja dałem połowę margaryny oraz połowę masła)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 olejek waniliowy
Z podnaych składników zagniatamy ciasto, nastepnie rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 160st.
Smacznego, polecam i pozdrawiam, bartek.
Bardzo apetyczne te ciacha.
OdpowiedzUsuńwyglądają i smakuja :D :D
UsuńFajne ciasteczka, dodatek budyniu pewnie zapewnia im kruchość.
OdpowiedzUsuń