Ciasteczka budyniowe ??? Obłędne w smaku...

Co to jest budyń ? To dla nas nic nowego...połączenie mąki ziemniaczanej z odpowiednimi aromatami i oczywiście najważniejszym składnikiem - mlekiem. 

A jakby zamieszać w kuchni i użyć budyniu do ciasteczek ? Dlaczego nie ?
To co powstało powala z nóg. Niepozorny wygląd, a eksplozja smaku.
Nie możecie mi w to uwierzyć bo nie da się dopóki sami nie skosztujecie. Przepis jest bardzo prosto, a wykonanie jeszcze prostsze. 


Ciasteczka budyniowe...

Składaniki:
4 szkalnki mąki 
1 szklanka cukru pudru
3 jajka
3 budynie waniliowe
1 margaryna lub masło (ja dałem połowę margaryny oraz połowę masła)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 olejek waniliowy

Z podnaych składników zagniatamy ciasto, nastepnie rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 160st.

Smacznego, polecam i pozdrawiam, bartek.




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty