Słodkie jak truskawki...

Sezon truskawkowy powoli się kończy, ale jak na to nie patrząc zaczynają się wakacje...

Szaleństwo...co się dzieje ?!?! dopiero teraz późnym wieczorem, godzinę przed północą dochodzi do mnie to, że juz nie będe musiał wstawać w nerwach przed sparawdzianem...będe sobie wstawał o godzinie 9 i robił cudnowne letnie śniadanie, a później dzielił się nim z wami tutaj. No cóż mamy jeszcze godzinę tak więc prezentuję wam moje KOKOSOWE SERNICZKI Z MUSEM TRUSKAWKOWO - MIĘTOWYM.


Kokosowe serniczki z musem truskawkowo- miętowym

Przygotujmy sobie:
200g twarogu półtłustego
cukier puder z wanilią
2 łyżki płatków kokosowych
kasza manna do obtoczenia
truskawki
cukier
niewielki pęczek mięty
olej do smażenia

Twaróg rozdrabniamy i mieszamy na puszystą masę z dodatkiem płatków kokosowych oraz cukru pudru z wanilią. Następnie formujemy małe owalne placuszki i obtaczamy je dokładnie w kaszy mannej. Smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Truskawki blendujemy i powstały mus gotujemy z cukrem...po 15 minutach dodajemy pokrojoną miętę i studzimy. Gotowe placuszki polewamy musem i zajadamy.

Smacznego :)))
Polecam i pozdrawiam, bartek.



Komentarze

  1. Kokos -tak. Truskawki-tak. Mięta - latem jak najbardziej! Jestem na tak:) Podobają mi się.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ one muszą być delikatne :) Takiemu połączeniu smaków mówię zdecydowane tak!

    OdpowiedzUsuń
  3. Powiem Ci, że całkiem fajna propozycja na zwieńczenie truskawkowego sezonu

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty