Japonski symbol...tatar z wedzonego lososia
Witam was bardzo serdecznie :)
Dzisiaj przygotowałem dla was świetne danie, a jest nim tatar z wędzonego łososia na zimno.
Myślę, że każdy lubi tą rybę...jej szlachetne mięso często gości na luksusowych stołach w postaci roladek, ale i również jako pokrojone filety. Mój pomysł na łososia w przystawce jest bardzo prosty...kilka ogórków konserwowych, cebula, majonez, peczek koperku i gotowe...założe się, że zakochacie się w tej przekąsce od pierwszego posmakowania :))))
Całość podałem z sercem karczocha z nutą szałwii.
PS. nie bądźcie tylko japońskim symbolem jak śpiewa Katie Melua w rozbrzmiewającej teraz piosence w tle...miejcie swoją wartość.
Dzisiaj przygotowałem dla was świetne danie, a jest nim tatar z wędzonego łososia na zimno.
Myślę, że każdy lubi tą rybę...jej szlachetne mięso często gości na luksusowych stołach w postaci roladek, ale i również jako pokrojone filety. Mój pomysł na łososia w przystawce jest bardzo prosty...kilka ogórków konserwowych, cebula, majonez, peczek koperku i gotowe...założe się, że zakochacie się w tej przekąsce od pierwszego posmakowania :))))
Całość podałem z sercem karczocha z nutą szałwii.
PS. nie bądźcie tylko japońskim symbolem jak śpiewa Katie Melua w rozbrzmiewającej teraz piosence w tle...miejcie swoją wartość.
Tatar z wędzonego łososia na zimno
SKŁADNIKI
- 30 dag łososia wędzonego na zimno
- 4 ogórki konserwowe
- 1 duża cebula
- pęczek koperku
- 2 łyżki majonezu
- 30 dag łososia wędzonego na zimno
- 4 ogórki konserwowe
- 1 duża cebula
- pęczek koperku
- 2 łyżki majonezu
- sól
Przygotowanie:
Krok 1: Łososia kroimy w niewielką kostkę. Odkładamy do talerza. Następnie w drobną kostkę kroimy ogórki oraz cebule. Wszystko musi być naprawdę bardzo drobno.
Krok 2: Do pokrojonego łososia dodajemy pokrojone warzywa oraz pokrojony pęczek świeżego koperku.
Krok 3: Dodajemy 2 łyżki majonezu. Wszystko ze sobą mieszamy.
Krok 1: Łososia kroimy w niewielką kostkę. Odkładamy do talerza. Następnie w drobną kostkę kroimy ogórki oraz cebule. Wszystko musi być naprawdę bardzo drobno.
Krok 2: Do pokrojonego łososia dodajemy pokrojone warzywa oraz pokrojony pęczek świeżego koperku.
Krok 3: Dodajemy 2 łyżki majonezu. Wszystko ze sobą mieszamy.
Polecam i pozdrawiam
bartek boratyn
*przepis pochodzi ze strony maxkuchnie.pl
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń