Rozkosz lata i aromat swiat, czyli banany w sosie truskawkowo- piernikowym
Dzisiaj przygotowałem dla was bardzo nietypowy deser. Jest to połączenie dwóch jakże całkiem innych smaków, stylów i zaprzeczenie praktycznie wszystkiego, a efekt...jak zwykle zaskakujacy.
Rozkosz lata, czyli truskawki oraz świąteczne pierniki....bardzo dziwne, ale te składniki spotkały się na talerzu.
Ostatni brak weny tłumaczę hmmm... nie mam pojęcia. Coraz bliżej ferie, a więc lekki psychiczny odpoczynek, mam nadzieję, że będzie przepysznie :)
Rozkosz lata, czyli truskawki oraz świąteczne pierniki....bardzo dziwne, ale te składniki spotkały się na talerzu.
Ostatni brak weny tłumaczę hmmm... nie mam pojęcia. Coraz bliżej ferie, a więc lekki psychiczny odpoczynek, mam nadzieję, że będzie przepysznie :)
Smażone
banany w sosie truskawkowo - piernikowym
Składniki:
2 banany
2 garście
truskawek (mogą być mrożone)
2 łyżeczki
brązowego cukru
5 pierników
lody
szałwia do
dekoracji
Przygotowanie:
Krok 1.
Banany dokładnie myjemy!! i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je wzdłuż.
Krok 2. Na
patelnie wsypujemy cukier i dajemy truskawki. Po chwili mieszania dodajemy
pokruszone pierniki. Całość blendujemy.
Krok 3. Gdy
na patelni mamy gotowy sos dodajemy do niego pokrojone banany. Smażymy ok 15/20
min ciągle ostrożnie mieszając.
Krok 4.
Gotowe banany podajemy z lodami przybranymi szałwią.
Polecam i pozdrawiam
bartek boratyn
*przepis pochodzi ze strony maxkuchnie.pl
Ależ to smakowicie brzmi! Połączenie piernika i truskawek musi być boskie, a jeszcze jak w wakacje dostanie się świeże truskawki mniamI!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
www.gotujebochce.blogspot.com