Wolny nie znaczy, że zajęty...
Kolejny post poświęcony długiemu weekendowi. Każdy zajęty, choć tak naprawdę wolny...z daleka od codziennych zmagań z pracą, obowiązkami...
Ten weekend zapamiętam na pewno dłuuuugo !!! Pierwszy raz w ogromnej telewizji...ale to sobota, póki co jest środa -.-
Buszując po sklepach i promocjach zobaczyłem dziwne zjawisko, które musiałem powtórzyć w domu.
Chodzi o syf, który jest dodawany do "mięs".
Porównajmy kiełbasę zwyczajną i wiejską na grillu.
Wynik jest okromny, mnie doprowadził do podwyższenia ciśnienia i pragnienia opublikowania tego.
Kiełbasa zwyczajna po upieczeniu "pęcznieje", natomist kiałbasa wiejska "kurczy się"....
Najlepiej, aby każdy sam zdał sobie z tego sprawę co je...kupujmy z głową...
Jeszcze jedna propozycja na majówkę...mus z białej czekolady z domową konfiturą :)
Mus z białej czekolady z domową konfiturą
Składniki:
500ml śmietanki 30%
2 białe czekolady
domowa konfitura
płatki migdałów (opcjonalnie)
Ubijamy śmietankę na sztywno. Następnie w kapieli wodnej rozpuszczamy 2 czekolady. Mieszamy by się nie przypaliła.
Zdejmujemy z garnka z gorącą wodą i moment czekamy, by straciła troszkę temperatury. Rozpuszczoną, chłodną czekoladę wlewamy do ubitej wcześniej śmietanki.
Do szkalnych kielichów na spód układamy niewielką ilość domowej konfitury czereśniwo-imbirowej i wylewamy na nią gotowy mus.
Odstawaimy do lodówki na ok. 2 godziny do zastygnięcia.
Smacznego:)
Polecam i pozdrawiam na dłuuugi weekend, bartek.
mmmm świetnie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuńbardzo to miłe, dziekuję :)))
UsuńMus wygląda przeapetycznie. Przepadam za białą czekoladą :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńooo wspaniale, dziękuję :))) już zaglądam :)
UsuńMniami, uwielbiam takie słodkości :)
OdpowiedzUsuńA to, że produkty są różnej jakości, wiadomo nie od dziś... Dlatego trzeba kupować z głową :)