Kreteńskie pyszności...part 3 - Nieznajoma kolacja...

Następny dzień na Krecie...zaczyna być coraz lepiej :)

Jak wiadomo w hotelach o standardzie 4-5* istnieję restauracje A'la Carte.
Także i moim hotelu się taka znajdowała...Olives Tree. Jedna kolacja podczas pobystu w hotelu - bezpłatna. Tak więc wziąłem się za wybieranie dostepnych dań w menu:
Przystawka I - Linguine z krewetkami w ouzo lub Risotto z leśnymi grzybami na białym winie
Zupa - Krem szparagowy z grzankami
Przystawka II - Mix sałat z szynka parmeńską, parmezanem oraz orzechowym winegretem
Danie główne I - Palony kurczak w ziołach, grillowane warzywa, puree ziemniaczane
Danie główne II - Pieczona jagnięcina podana z sosem oraz grillowanymi warzywami i puree ziemniaczanym
Deser - Ciasto orzechowo - cynamonowe z gałką waniliowych lodów

Menu dość proste, ale w sumie najbardziej zwymyślane jak mozna było.
Zapraszam do zobaczenia zdjęć :)

 Przystawka I - Linguine z krewetkami w ouzo


lub Risotto z leśnymi grzybami na białym winie 


Zupa - Krem szparagowy z grzankami


Przystawka II - Mix sałat z szynka parmeńską, parmezanem oraz orzechowym winegretem


Danie główne I - Palony kurczak w ziołach, grillowane warzywa, puree ziemniaczane


Danie główne II - Pieczona jagnięcina podana z sosem oraz grillowanymi warzywami i puree ziemniaczanym


Deser - Ciasto orzechowo - cynamonowe z gałką waniliowych lodów


Było pysznie!!!
Pozdrawiam wszystkich oglądających, bartek :)




Komentarze

  1. Wygląda pysznie! W tym roku planujemy z rodziną zwiedzić Kretę, chcemy poznać kulturę, zabytki, a ja przede wszystkim grecką kuchnie :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty