Kreteńskie pyszności...part 3 - Nieznajoma kolacja...
Następny dzień na Krecie...zaczyna być coraz lepiej :)
Jak wiadomo w hotelach o standardzie 4-5* istnieję restauracje A'la Carte.
Także i moim hotelu się taka znajdowała...Olives Tree. Jedna kolacja podczas pobystu w hotelu - bezpłatna. Tak więc wziąłem się za wybieranie dostepnych dań w menu:
Przystawka I - Linguine z krewetkami w ouzo lub Risotto z leśnymi grzybami na białym winie
Zupa - Krem szparagowy z grzankami
Przystawka II - Mix sałat z szynka parmeńską, parmezanem oraz orzechowym winegretem
Danie główne I - Palony kurczak w ziołach, grillowane warzywa, puree ziemniaczane
Danie główne II - Pieczona jagnięcina podana z sosem oraz grillowanymi warzywami i puree ziemniaczanym
Deser - Ciasto orzechowo - cynamonowe z gałką waniliowych lodów
Menu dość proste, ale w sumie najbardziej zwymyślane jak mozna było.
Zapraszam do zobaczenia zdjęć :)
Danie główne II - Pieczona jagnięcina podana z sosem oraz grillowanymi warzywami i puree ziemniaczanym
Jak wiadomo w hotelach o standardzie 4-5* istnieję restauracje A'la Carte.
Także i moim hotelu się taka znajdowała...Olives Tree. Jedna kolacja podczas pobystu w hotelu - bezpłatna. Tak więc wziąłem się za wybieranie dostepnych dań w menu:
Przystawka I - Linguine z krewetkami w ouzo lub Risotto z leśnymi grzybami na białym winie
Zupa - Krem szparagowy z grzankami
Przystawka II - Mix sałat z szynka parmeńską, parmezanem oraz orzechowym winegretem
Danie główne I - Palony kurczak w ziołach, grillowane warzywa, puree ziemniaczane
Danie główne II - Pieczona jagnięcina podana z sosem oraz grillowanymi warzywami i puree ziemniaczanym
Deser - Ciasto orzechowo - cynamonowe z gałką waniliowych lodów
Menu dość proste, ale w sumie najbardziej zwymyślane jak mozna było.
Zapraszam do zobaczenia zdjęć :)
Przystawka I - Linguine z krewetkami w ouzo
lub Risotto z leśnymi grzybami na białym winie
Zupa - Krem szparagowy z grzankami
Przystawka II - Mix sałat z szynka parmeńską, parmezanem oraz orzechowym winegretem
Danie główne I - Palony kurczak w ziołach, grillowane warzywa, puree ziemniaczane
Danie główne II - Pieczona jagnięcina podana z sosem oraz grillowanymi warzywami i puree ziemniaczanym
Deser - Ciasto orzechowo - cynamonowe z gałką waniliowych lodów
Było pysznie!!!
Pozdrawiam wszystkich oglądających, bartek :)
Wygląda pysznie! W tym roku planujemy z rodziną zwiedzić Kretę, chcemy poznać kulturę, zabytki, a ja przede wszystkim grecką kuchnie :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń