Czy wielki to kicz ???
Dzisiaj zaproponuję wam coś innego. Planując wymyśleć coś zupełnie nowego wpadł mi do głowy pomysł zrobienia zupy pomarańczowej. Nigdy i nigdzie jeszcze się z nią nie spotkałem. Przełom czy rutyna, to ocenicie sami :)
Mogę jedynie powiedzieć, że nie spodziewałem się takiego efektu końcowego. Zupa z talarza znikła w mgnieniu oka. Była fantastyczna....hmmm ide zrobić jeszcze jedną bo mi posmakowała :)
Polecam wam ją zrobić, jest pyszna :) Zarówno jako zupa, jak i deser :)
Zupa pomarańczowa inspirowana pięknymi kryształkami lodu za oknem
Potrzebne nam będą:
0,5 l soku soku pomarańczowego
ćwierć pomarańczy
3 łyżki kaszy manny
cukier
śmietana
mielony szafran indysjki
oliwa z oliwek
Sok gotujemy, następnie do gotującego się dodajemy kasze manną i mieszamy, by nie powstały nam grudki.
Pomarańcze kroimy w cieńkie plastry i smażymy na oliwie z oliwek.
Do zupy dodajemy cukier i dalej gotujemy. Wlewamy rozpuszczoną śmietanę z odrobiną płynu.
Mieszamy i doprawiamy szafranem.
Gdy mamy juz zupę na talerzu dajemy smażone pomarańcze.
Jest to bardzo proste, a efekt naprawdę powala :)
Smacznego !!! bartek.
Mogę jedynie powiedzieć, że nie spodziewałem się takiego efektu końcowego. Zupa z talarza znikła w mgnieniu oka. Była fantastyczna....hmmm ide zrobić jeszcze jedną bo mi posmakowała :)
Polecam wam ją zrobić, jest pyszna :) Zarówno jako zupa, jak i deser :)
Zupa pomarańczowa inspirowana pięknymi kryształkami lodu za oknem
Potrzebne nam będą:
0,5 l soku soku pomarańczowego
ćwierć pomarańczy
3 łyżki kaszy manny
cukier
śmietana
mielony szafran indysjki
oliwa z oliwek
Sok gotujemy, następnie do gotującego się dodajemy kasze manną i mieszamy, by nie powstały nam grudki.
Pomarańcze kroimy w cieńkie plastry i smażymy na oliwie z oliwek.
Do zupy dodajemy cukier i dalej gotujemy. Wlewamy rozpuszczoną śmietanę z odrobiną płynu.
Mieszamy i doprawiamy szafranem.
Gdy mamy juz zupę na talerzu dajemy smażone pomarańcze.
Jest to bardzo proste, a efekt naprawdę powala :)
Smacznego !!! bartek.
powiało świeżością na blogu :)
OdpowiedzUsuńTak Kinia, zmieniłemk szatę graficzną :) myślę że na lepszą :)
OdpowiedzUsuńwrzucisz na bloga przepisy z dzisiejszego DDTVN? bo trochę składniki się różnią tu od tych w tv
OdpowiedzUsuń