Moje słodke...moje ostre !
Jak jest naprawdę z tym łączeniem smaków u mnie ?
Wiele osób zadaje mi to właśnie pytanie. Ja odpowiadam że próbuję...nie poddaje się, gdy coś nie wyjdzie.
W kuchni potrzeba odwagi...bez tego "atrybutu" nie połączymy smaku słodkiego z ostrym i wiele różnych.
Wchodze do kuchni...pierwszy pomysł wskazywał, że zrobię tort naleśnikowy. Wyszło co wyszło :)
Połączenie kawy, czekolady i składnika którego ubóstwiam - płatków chili.
Kawoszki z czekoladą
Potrzebne nam będą:
mąka ok 100g
kawa pażona 200ml
mleko - do uzupełnienia konsystencji
cukier
1 jajko
rozpuszczona czekolada
płatki chili
olej do smażenia
Do miski wsypujemy mąke i zalewamy kawą (oczywiście czystym płynem). Następnie wbijamy jajko i dodajemy cukier. Mieszamy i patrzymy jaka będzie konsystencja, jeśli będzie bardzo gęsta to wlewamy trochę mleka.
Smażmy płaskie "placuszki" z bu stron na złoty kolor.
Na koniec zatapiamy w roztopionej czekoladzie i posypujemy płatkami chili.
Wymyslone na szybko...sam nie wiem co :)
Polecam i pozdrawiam bartek.
Wiele osób zadaje mi to właśnie pytanie. Ja odpowiadam że próbuję...nie poddaje się, gdy coś nie wyjdzie.
W kuchni potrzeba odwagi...bez tego "atrybutu" nie połączymy smaku słodkiego z ostrym i wiele różnych.
Wchodze do kuchni...pierwszy pomysł wskazywał, że zrobię tort naleśnikowy. Wyszło co wyszło :)
Połączenie kawy, czekolady i składnika którego ubóstwiam - płatków chili.
Kawoszki z czekoladą
Potrzebne nam będą:
mąka ok 100g
kawa pażona 200ml
mleko - do uzupełnienia konsystencji
cukier
1 jajko
rozpuszczona czekolada
płatki chili
olej do smażenia
Do miski wsypujemy mąke i zalewamy kawą (oczywiście czystym płynem). Następnie wbijamy jajko i dodajemy cukier. Mieszamy i patrzymy jaka będzie konsystencja, jeśli będzie bardzo gęsta to wlewamy trochę mleka.
Smażmy płaskie "placuszki" z bu stron na złoty kolor.
Na koniec zatapiamy w roztopionej czekoladzie i posypujemy płatkami chili.
Wymyslone na szybko...sam nie wiem co :)
Polecam i pozdrawiam bartek.

Komentarze
Prześlij komentarz