Pora na maj z ciastem marchewkowym!

Witam Was Kochani z ogromnym uśmiechem na twarzy.
Nadszedł długo wyczekiwany, piękny miesiąc maj. Aż ślinka cieknie jak pomyślę sobie o pysznościach, które dają nam targi, bazarki...świeżość i smak nieprawdopodobnych warzyw i owoców. Znów możemy cieszyć się słodkością z ostrą nutą rzodkiewki, obłędną zielenią sałaty, czy też najpiękniejsza czerwienią pomidora. Cóż za smak i zapach! Inni mogą nam tylko pozazdrościć, ponieważ nasza celebracja wiosennych śniadań wpływa na wspaniały nastrój i uśmiech na twarzy przez cały dzień.
Ludzi z pasją szaleją! Gotują, kroją, mieszają smaki wiosny.


Dzisiaj po długiej przerwie mam dla Was Kochani czytelnicy wspaniałą, słoneczną słodkość.
Marchewka, cynamon, orzechy włoskie i najlepszej jakości jajka dają idealną całość.



Smak ma nieprawdopodobny, gdy pierwszy raz skosztowałem je w jednym z warszawskich hoteli, stwierdziłem, że to najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłem. Jest idealnie wilgotne i z cynamonowym aromatem w każdym kęsie tego marchewkowego cuda.

Kochani przepisu dokładnego niestety n ie mogę podać, lecz listę składników oczywiście :)

Ciasto marchewkowe:

- mąka
- jajka
- cukier
- marchewka
- orzechy włoskie
- cynamon
- masło
- cukier puder
- biała czekolada


Dobrej lektury i miłego dnia dla Wszystkich!


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty